Tegenwoordig is het kopen van een huis een hele uitdaging. Een Tiny House, zeker wanneer je alleen bent, kan dan een hele uitkomst zijn! Het kopen van een Tiny House kan een mooie eerste stap zijn wanneer je liever niet wilt huren. Het wonen in een Tiny House of andere kleinschalige woonvorm (eenpersoonshuishouden) wordt steeds populairder in Nederland. Naast ideĆ«le overwegingen (minder grote ecologische voetafdruk, ontspullen, je eigen groente verbouwen) zijn er ook steeds meer mensen die voor de praktische voordelen van een Tiny House kiezen (betaalbaar aanbod, minder onderhoud, minder vaste lasten). Kortgezegd genoeg reden om er even bij stil te staan!

Waar koop je een Tiny House?

Dat kan natuurlijk bij Asterix Houses! We helpen je graag om je woondromen in vervulling te laten gaan. Of het nu is om zelf in te wonen, voor mantelzorg, of om er een bed & breakfast mee te beginnen, we denken graag met je mee en kunnen ook meer regelen dan alleen de aanschaf van de Tiny House! Denk hierbij aan het egaliseren van de grond, de groenvoorziening of bijv. het aanleggen van een vlonder of veranda. Verder kun je ook zeker veel inspiratie opdoen door eens een kijkje te nemen op Tiny Findy, een soort Funda voor Tiny Houses!

Bekijk zeker even het aanbod op onze website! We voegen regelmatig nieuwe modellen toe en houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte. Vaak zijn er ook modellen direct leverbaar! Neem contact met ons op voor het actuele aanbod.

Financiering, wetgeving en locatie

Andere belangrijke onderwerpen wanneer je een Tiny House gaat kopen zijn uiteindelijk de locatie, waar zet je een Tiny House neer? Dit kan gelukkig op steeds meer plaatsen in Nederland. Op een kaartje op onze website houden we initiatieven bij en kijk ook zeker even op de website van Marjolein in het Klein.

Ook goed om even stil te staan bij de financiering van een Tiny House! Lees ook zeker de blog die we hierover hebben gepubliceerd: “Een Tiny House, hoe ga je dat betalen?“. Ook voor het financieren van een Tiny House is inmiddels steeds meer mogelijk. Meeste eenvoudige manier is door er zelf voor te sparen. Je kunt in dit geval de Tiny House contant betalen waardoor je geen lening of hypotheek hoeft aan te gaan en dus geen schulden hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook het geld van de overwaarde van je huis in te zetten hiervoor. Andere mogelijkheid is door een persoonlijke lening aan te gaan bij een kredietverstrekker. De rente is over het algemeen hoger dan bij een hypotheek. Ook voor een hypotheeklening is tegenwoordig steeds meer mogelijk, maar de eisen zijn in geval van een Tiny House vaak wel wat strengen, zo mag het huisje niet op wielen staan. Informeer daarom goed bij je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden, of neem contact op met Asterix Houses, dan brengen wij je in contact met een financieel adviseur!

Verder is het goed om je te verdiepen in de wet & regelgeving. Ook daar hebben we een uitgebreide blog over geschreven. Onze Asterix Houses voldoen in veel gevallen ook aan de regels voor permanente bewoning, maar niet volledig (denk bijv. aan de eisen voor de verblijfsruimten en RC waardes van de isolatie). Momenteel is dus alleen tijdelijke bewoning mogelijk tot een maximale duur van 15 jaar. Het voordeel hierbij is uiteraard dat onze huisjes op wielen staan en in die zin dus ook relatief eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Bedankt voor uw aanvraag! Ga snel naar uw inbox voor de brochure.