Werkplek in je Tiny House

In de afgelopen jaren heeft het thuiswerken en locatie-onafhankelijke werken een enorme vlucht genomen. Tegenwoordig worden steeds meer meetings virtueel belegd en zijn steeds meer zaken online geregeld, waardoor de locatie waarvandaan je werkt minder belangrijk is geworden. Veel mensen zoeken hierdoor een nieuwe balans tussen werken, leven en recreëren. Dit stelt nieuwe eisen aan de werkplek, waarbij comfort, mobiliteit en connectiviteit de sleutelwoorden zijn. Ook in de horeca houden ondernemers steeds meer rekening met de zogenaamde ‘digital nomads’ voor wie goede koffie, een inspirerende werkplek en uiteraard een goede internetverbinding de belangrijkste eisen zijn!

In een gemiddelde tiny house is het noodzaak duurzaam om te gaan met de ruimte die er is. Een vaste werkplek zit er dan vaak niet in, terwijl je wel het gemak van bijvoorbeeld meerdere beeldschermen wilt hebben en eenvoudig wilt kunnen ‘docken’ met de rest van je randapparatuur. Tijdens onze aanwezigheid op de informatiemarkt tiny houses eerder dit jaar bij DemoparkNL in Almere, spraken wij met Joris Metselaar, de ‘Thuiswerker Adviseur’.

De stand van Joris Metselaar, de ‘Thuiswerker Adviseur’, tijdens de informatiemarkt bij DemoparkNL in Almere aan het begin van juni 2023.

Hij liet ons diverse praktische en mobiele oplossingen zien, om snel en eenvoudig een volledige en ergonomische werkplek te creëren, incl. meerdere schermen. Een dergelijke werkplek komt ten goede aan de productieviteit, zonder in te hoeven leveren op ruimte en comfort. Denk naast beeldschermoplossingen, ook aan ergonomische muizen en toetsenborden. De volledige werkplek kan worden meegenomen in een gemiddelde laptoptas. Ook in een tiny house met weinig opbergruimte een fijne bijkomstigheid! De schermen zijn eenvoudig te bevestigen aan het hoofdscherm, en vereisen één enkele USB-C aansluiting om te functioneren.

Ook de bundels voor mobiel internet worden steeds ruimer en relatief gezien ook goedkoper. Naast dat er op veel openbare plekken ook gratis internet te verkrijgen is. Met tegenwoordig de snelheid van 5G op steeds meer plekken in Nederland en dekking in de EU, wordt de noodzaak om een vast internet en televisieabonnement af te sluiten steeds minder relevant. Ook dit draagt positief bij aan de mobiliteit van de werkplek van tegenwoordig.

Ook aan het nadenken over een digitaal semi-nomadisch bestaan in een mobiele tiny house? Bekijk dan zeker even de mogelijkheden op onze website en neem ook zeker even contact met ons op voor het maken van een afspraak de huisjes te komen bekijken en de mogelijkheden te bespreken!

Kijk ook zeker even op de website van De Thuiswerker Adviseur op thuiswerkeradviseur.nl.

Bedankt voor uw aanvraag! Ga snel naar uw inbox voor de brochure.