Waarom Asterix Houses?

De huidige tijd zet momenteel vrijwel iedereen aan het denken. Als iemand die is opgegroeid tussen de planten, is mij het belang van de balans tussen mens en natuur meer dan duidelijk. Die groene vingers zijn mij vanaf de geboorte meegegeven. Mijn ouders hadden een kwekerij met tuincentrum in Puiflijk. In de jaren 80 kwam daar een vestiging in Beuningen bij, waar ik na mijn studie aan de HEAO, de leiding van heb overgenomen. Aan het begin van dit millennium heb ik de kas kunnen vergroten met 2400m2. Ook de passie voor planten, en werken in en met de natuur, is alleen maar verder gegroeid. Mijn studie ging gepaard met een stage bij een houtzagerij in Grodziec, Polen. Hier is de passie voor hout ontstaan! Ik heb mij hier bezig mogen houden met de optimalisatie van het productieproces en de bewaking van de kwaliteit.

De veelzijdigheid van hout spreekt mij enorm aan. Het is makkelijk in de omgang en fijn te hanteren en bewerken. Hout is ook duurzaam omdat je nauwelijks verlies hebt van de restanten die vrij komen. Bijna alle stukken hout zijn bruikbaar in een gemiddelde Tiny House, dat wat niet te gebruiken is wordt opgeslagen en in de winterperiode gebruikt als brandstof voor het verwarmen van de werkplaats. Het voordeel van hout is dat het CO2 wat in het hout is opgeslagen hier ook in blijft zitten. 

Het feit dat er ook Tiny Houses volledig van hout gemaakt kunnen worden, spreekt mij enorm aan. Ook het feit dat deze levensstijl gepaard gaat met veel buiten zijn, gezien ikzelf tussen de planten ben opgegroeid, vind ik een inspirerende gedachte. Tijdens mijn zoektocht naar bedrijven die mij konden ondersteunen bij de realisatie van solide Tiny Houses, kwam ik terecht bij het bedrijf Mobi House in Polen, waar Bartek de leiding had. Alles werd hier op de millimeter nauwkeurig afgewerkt volgens Europese standaarden.

We zijn inmiddels een aantal maanden verder. De eerste twee Tiny Houses zijn gearriveerd in Nederland en te bezichtigen bij Tuincentrum Bull te Beuningen. We hopen hiermee een extra impuls te kunnen geven aan een verandering die we momenteel wereldwijd meemaken. Het bewijs dat die verandering mogelijk is, levert de natuur: ieder seizoen passen platen en bomen zich aan. Wat overbodig is sterft af, zodat er ruimte ontstaat voor nieuw leven. Een gedachte die wij als mens meer zouden moeten omarmen. Zeker nu!

Nader kennis maken met ons en onze huisjes? Maak gerust een afspraak bij ons op het tuincentrum!

Over de bovenstaand genoemde onderwerpen zullen we vanaf dit moment regelmatig informatie verstrekken via onze website.

Volg ons via LinkedIn en Instagram!

Richard Bull is eigenaar van Tuincentrum Bull, geboren en getogen in Puiflijk.

Bedankt voor uw aanvraag! Ga snel naar uw inbox voor de brochure.