Kerst in je Tiny House

Onlangs kwamen we bij Asterix Houses op het spoor van ‘kerstbomen op doek’, zogenaamde Tiny Trees. Het leek ons een duurzaam en passend alternatief om voor een gezellige kerstsfeer te zorgen in je Tiny House tijdens de feestdagen. Iets dat we inmiddels ook kunnen bevestigen nadat we er zelf ook mee aan de slag zijn gegaan!

Een Tiny Tree is het duurzame, compacte maar ook zeker sfeervolle antwoord op een traditionele kerstboom. Met energiezuinige kerstverlichting, mini-versieringen en andere wanddecoraties zorg je voor een feestelijke en gezellige sfeer! Zo breng je de gezelligheid van een kerstboom in huis zonder in te hoeven leveren om ruimte. We kunnen inmiddels ook bevestigen dat er een vergelijkbare hoeveelheid geduld nodig is om de kerstboom op doek ‘op te tuigen’. Er hoeft dus niet ingeleverd te worden op de voorpret 😉 Het was wel even zoeken naar een geschikte plek in onze Tiny House… maar in de meeste huisjes is er altijd wel een groot genoeg oppervlak om het doek op te kunnen hangen.

“Om een boom, die zo’n 10 jaar heeft gegroeid, voor een paar weken in kerstplezier huis te halen en daarna op straat te zetten – dat voelde voor mij steeds een beetje gekker. Onnatuurlijk. Alsof een boom een wegwerpproduct is. Bomen zijn er juist om te bewaren.” – Suseela Gorter

De bomen zijn in Nederland ontworpen door fotograaf en ontwerpster Suseela Gorter. Ook vrij uniek aangezien het grootste deel van alle kerstdecoratie uit andere landen wordt geïmporteerd. Naast een doek met kunstzinnige kerstboom, heeft Suseela ook een exemplaar ontworpen met vintage kerstballen.

Een gemiddelde kerstboom, afhankelijk van de soort (zoals dennenbomen of sparren), hebben 6 tot 10 jaar nodig om volgroeid te zijn. Per boomsoort verschillen ook de middelen (meststoffen en bestrijdingsmiddelen) en technieken voor het kweken. Uiteindelijk staat de boom gemiddeld 4 weken in een huiskamer voordat ze worden afgevoerd als biologisch afval. Een kerstboom op doek is dus een zeer goed en sfeervol alternatief om al deze moeite te kunnen besparen! Ook in vergelijk met een plastic kunstexemplaar.

Wat opbergen betreft neemt deze kerstboom op doek veel minder ruimte in beslag dan een kunstboom. Ook voor de minidecoraties is uiteraard minder ruimte nodig. Ook niet onbelangrijk in een gemiddelde Tiny House! Wij zijn er dus zeer enthousiast over.

Meer lezen over de Tiny Trees of er een direct aanschaffen? Kijk dan zeker even op de website tiny-trees.nl!

Bedankt voor uw aanvraag! Ga snel naar uw inbox voor de brochure.